Najbliższe wydarzenia
Zadanie 4.5 |
![]() |
![]() |
![]() |
Zadanie 4.5. „Zwiększenie wartości odżywczej wybranych komponentów pasz pochodzących z rodzimych źródeł białka roślinnego". Wykonawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Współpraca: Instytut Fizjologii i Żywienia Zwierząt Polskiej Akademii Nauk w Jabłonnej
Cel: Zastosowanie procesów termiczno-barowych i enzymatycznych jako możliwość zwiększenia wartości pokarmowej pasz, otrzymanych z komponentów pochodzących z rodzimych źródeł białka roślinnego.
Harmonogram realizacji zadania z podziałem na etapy: 1) Etap I – 2016 - 2018 r.:
2) Etap II – 2019 - 2020 r.:
Sposób wykorzystania wyników realizacji zadania: Poznanie możliwości zwiększenia wartości odżywczej krajowych nasion roślin strączkowych i produktów rzepakowych pozwoli na zwiększenie ich udziału w mieszankach paszowych, a także na poprawę uzyskiwanych wyników produkcyjnych i ekonomicznych. |
................................................................... Wpisany przez Administrator 18.01.16 Liczba odwiedzin :2035 |