Strona główna Aktualności
Program wieloletni 2016-2020
Konferencja w MODR Oddział Siedlce Drukuj Email

20.11.17 W dniu 19.10.2017 w siedzibie MODR Oddział Siedlce odbyła się konferencja  ramach Uchwały Rady Ministrów  z dnia 15 grudnia 2015 w sprawie ustanowienia programu wieloletniego pod nazwą "Zwiększenie wykorzystania krajowego białka paszowego dla produkcji wysokiej jakości produktów zwierzęcych w warunkach zrównoważonego rozwoju” .  Program Konferencji

 
Forum naukowo - praktyczne w Kcyni Drukuj Email

08.11.17 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu zaprasza na Forum naukowo - praktyczne "Aktualny stan wiedzy dotyczącej możliwosci stosowania w żywieniu zwierząt krajowych pasz białkowych"

Forum odbędzie się 15 listopada 2017 roku w Kcyni.

Więcej…
 
Konferencja pt.: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko. Agrotechnika, opłacalność, szanse i ograniczenia" Drukuj Email

27.10.2017 W dniu 26 października Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu wspólnie z TopAgrar zorganizował konferencją pt.: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko. Agrotechnika, opłacalność, szanse i ograniczenia" .

Konferencja zorganizowana została w ramach Programu Wieloletniego Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi pn. „Zwiększenie wykorzystania krajowego białka paszowego dla produkcji wysokiej jakości produktów zwierzęcych w warunkach zrównoważonego rozwoju”.

Konferencja skierowana była dla szerokiej praktyki rolniczej, a zwłaszcza dla większych producentów rolnych.

 
Magazyn Wirtualny Białka Roślinnego Drukuj Email

03.10.2017 Pod adresem  www.bialkoroslinne.pl powstał  Magazyn Wirtualny Białka Roślinnego.

Pierwszy polski magazyn wirtualny rodzimego  białka roślinnego jest  informacyjnym portalem  którego cele skupione są na   integrowaniu podaży  rodzimych roślin strączkowych. Dążność do zabezpieczenia bezpieczeństwa w zakresie białka roślinnego w kraju wymaga skupienia większej uwagi na wykorzystaniu krajowego surowca białkowego na cele paszowe. Produkcja rodzimych roślin białkowych w tym przede wszystkim roślin strączkowych jest mocno rozdrobniona i terytorialnie rozproszona. Powoduje to trudności z uzyskaniem dużych jednorodnych partii towaru przez zakłady paszowe, co jest  głównym powodem  mocno ograniczonego wykorzystywania białkowych surowców roślinnych  do produkcji pasz

 

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 2 z 10